Prirodan partner prirodi i Vama.

O nama

O nama

Elixir Agrar je firma specijalizovana za veleprodaju kompleksnih mineralnih đubriva, koju čine tri prodajne celine na nivou Srbije, zemalja regiona i celog sveta – Domestic region, Danube region i Global region. Elixir Agrar obuhvata i kooperaciju sa poljoprivrednim proizvođačima u segmentima svežeg voća, povrća, žitarica i uljarica, za domaće tržište i izvoz. 

Zajedno sa Elixir Zorkom i Elixir Prahovom čini Hemijsku diviziju poslovnog sistema Elixir Group. Aktivnost Hemijske divizije počiva na vertikalno integrisanom lancu vrednosti, od procesa proizvodnje do distribucije gotovih proizvoda, sa perspektivama daljeg održivog razvoja kroz diversifikaciju proizvodnih programa i osvajanje globalnog tržišta.

Od osnivanje firme postavljeni su visoki ciljevi koji se realizuju uz timski rad zaposlenih spremnih da odgovore na zahteve savremene poljoprivredne proizvodnje. Uspeh se meri zadovoljstvom korisnika naših proizvoda i usluga. Elixir Agrar u svojim redovima broji 34 inženjera poljoprivrede, sa dugim iskustvom u oblasti agrara. Tim sastavljen od stručnog, visoko obrazovanog kadra, pruža stručne savete kooperantima kao i poljoprivrednim proizvođačima kako bi unapredili svoju proizvodnju i postigli optimalne rezultate.

Ko smo mi

Elixir Agrar je ekskluzivni distributer mineralnih đubriva Elixir Zorka. Zajedno sa fabrikama Elixir Zorka i Elixir Prahovo čini Hemijsku diviziju poslovnog sistema Elixir Group.
Aktivnost Hemijske divizije počiva na vertikalno integrisanom lancu vrednosti, od procesa proizvodnje do distribucije gotovih proizvoda, sa perspektivama daljeg održivnog razvoja kroz diversifikaciju proizvodnih programa i osvajanje globalnog tržišta.

Proizvodnja kompleksnog mineralnog đubriva Elixir Zorka odvija se u dva savremena pogona ‘Elixir Zorka’ i ‘Elixir Prahovo’. Kao vodeći proizvođač kompleksnih mineralnih đubriva u jugoistočnoj Evropi, Elixir Zorka proizvodi i distribuira preko 350.000 t različitih formulacija NP, PK i NPK đubriva na godišnjem nivou. Elixir Prahovo proizvodi 165.000 tona fosforne kiseline, koja je strateški važna sirovina za proizvodnju kompleksnih mineralnih đubriva, a početkom 2017. godine, sa radom je počeo i novi pogon za proizvodnju mineralnih đubriva, godišnjeg kapaciteta od 300.000 tona. 

Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka proizvode se hemijskom reakcijom, koja se između tečnih komponenata odvija u cevnom reaktoru, nagrađuju se visoko rastvorljive supstance lako usvojive za sve biljne vrste i u svim tipovima zemljišta. Proces hemijske granulacije poseduje niz prednosti u odnosu na ostale dostupne tehnologije za proizvodnju mineralnih đubriva kao što su :

  • Mogućnost dobijanja širokog asortimana NP, PK i NPK formulacija.
  • Visok i ujednačen kvalitet granula u finalnom proizvodu.

Ova mineralna đubriva strogo kontrolisanog kvaliteta u potpunosti ispunjavaju potrebe biljnih kultura za svim elementima, bez obzira na specifičnosti useva, biljne proizvodnje ili razlike u kvalitetu zemljišta. Produkt menadžeri Elixir Agrara pružaju preporuke formulacija u skladu sa vrstom useva, tipom zemljišta i projektovanim prinosima.