Druženje na Balatonu

Elixir Agrar je krajem juna bio domaćin poljoprivrednim proizvođačima i priredio druženje na Balatonu, najvećem jezeru Srednje Evrope. Ovo nezaboravno putovanje predstavlja poklon vernim kupcima za ukazano poverenje fabrici mineralnog đubriva Elixir Zorka i prodajnom timu Elixir Agrara.

Boravak u gradu Šiofok, popularnoj turističkoj destinaciji, obilovao je raznovrsnim zabavnim programom, turističkim izletima i specijalitetima mađarske kuhinje. Stotine jedrilica usidrenih na obalama Balatona pružilo je mogućnost organizovanja sportova na vodi, pa su se mnogi gosti Elixir Agrara oprobali u jedrenju i veslanju, i pritom doživeli neponovljivo iskustvo.

Na kopnu je takođe priređeno takmičenje u sve popularnijoj sportskoj igri paintball, gde su došli do izražaja strategija, sposobnost i timski duh. Ovaj adrenalinski sport je za sve goste bio izvor dobre zabave, smeha i uzbuđenja.

Čuveni mađarski gulaš, pripremljen od poznate mađarske vrste sivog goveda i druga raznovrsna jela mađarskih čardi pružila su odličan gastronomski doživljaj. Degustacija mađarskih specijaliteta, u rustičnim i toplim ambijentima, upotpunjena je zvucima cimbala a na pojedinim čardama uživalo se uz cigansku muziku i mađarski folklor. Gosti su se sa zadovoljstvom odazivali pozivu plesne grupe, učeći tradicionalne plesne korake. Konjički performansi i degustacija vina u 180 godina starom vinskom podrumu učinili su boravak na „Radpuszta“ čardi nezaboravnim.

Budimir Kostić iz ZZ Dumbrava održao je i kratak govor u ime svih kupaca i poslovnih saradnika Elixir Agrara o druženju na Balatonu.

„Da se obratim u ime svih vas i u svoje lično ime, i da se ovom prilikom kompaniji Elixir zahvalimo na ovakvom predivnom putovanju.

Zaista imamo jednu domaću fabriku đubriva, koja će još da raste i zaista treba maksimalno da je koristimo i da novac ostaje ovde. Moramo naglasiti da se poslovanje i proizvodnja fabrike povećava i nudi nam široku paletu proizvoda, svake godine imamo na raspolaganju kvalitetna đubriva. Ja to što govorim, govorim iz srca, da treba da čuvamo naše!

Imam čast da se zahvalim za jedno predivno druženje u ime svih vas kolega i poželeo bih da bude srećna i berićetna ova žetva, da nas ne tuče grad kad pređemo granicu.“ Ovim rečima Budimir je završio svoj govor koji je propraćen gromoglasnim aplauzom svih prisutnih.