Elixir Zorka đubriva na tržištu Grčke

Fabrika mineralnih đubriva Elixir Zorka iz Šapca izlaže na poljoprivrednom sajmu Agrotica 2014. koji se održava u Solunu od 30. januara do 02. februara.

Za 25 godina koliko postoji ovaj sajam, Elixir Zorka je, prema rečima organizatora, prva a ove godine i jedina kompanija iz Srbije koja samostalno nastupa na ovoj prestižnoj poljoprivrednoj manifestaciji.

Agrotica je jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regionu, o čemu svedoči prisustvo više od 400 izlagača iz cele Evrope.

Elixir Zorka predstavila je na Sajmu svoju liniju proizvoda NPK, NP i PK đubriva iz standard i premium programa. Poseban akcenat dat je novom proizvodu premijum linije, azotno đubrivo AmoSulfan.

AmoSulfan je azotno đubrivo koje sadži 20% azota i 24% sumpora a zbog oblika u kome se nalazi azot u ovom đubrivu, AmoSulfan je izuzetno pogodan za prihranu svih biljnih kultura. Otporan je na prirodne gubitke, zbog čega njegova upotreba pozitivno utiče na profitabilnost proizvodnje. Sumpor u AmoSulfanu utiče na bolje iskorišćavanje azota i povećanje njegovog sadržaja u biljkama. Tržište Grčke ima godišnje potrebe od oko million tona mineralnih đubriva, a s obzirom na geografsku blizinu predstavlja idealnu priliku za izvoz domaćeg proizvoda. Elixir Zorka sa godišnjom proizvodnjom od 300.000 tona kompleksnih mineralnih đubriva planira da u ovu, ali i ostale zemlje regiona, izveze više od polovine svoje proizvodnje.

Na taj način poslovni sistem Elixir Group, čija članica je i fabrika iz Šapca, ostvaruje jedan od postavljenih ciljeva – promovisanje domaće privrede i poljoprivrede.