Elixir Zorka na savetovanju povrtara u Hrvatskoj

Savetovanje povrtara Hrvatske održano je po drugi put u Svetom Martinu na Muri. Preko 150 učesnika, kako povrtara tako i predavača uveličali su ovu manifestaciju i otvorili bitne teme za razvoj ove grane poljoprivrede u Hrvatskoj.

U dobrom delu predavanja govorilo se o značaju ishrane povrća gde se istako kvalitet hraniva.
Elixir Zorka ističe se visokom vodorastvoljivošću svih aktivnih materija čineći hranivo brzo dostupno zemljištu. Osim osnovnih elemenata u sastavu sadrži i sekundarne kao i mikoelemente. Magnezijum kao bitan element hlorofila osim na fotosintezu bitan je i za kvalitet naročito lisnatog povrća. Hranjivi elemenat Bor (B) sem što pospešuje oprašivanje i oplodnju utiče na sadržaj ugljenih hidrata čime se dobija ukusnije povrće za konzumaciju.
U svojoj paleti proizvoda Elixir Zorka sadrži formulacije NutriVeg (NPK 10-10-20+MgO+Zn + S+B) NPK 7-20-30, PK 20-30, NPK 6-12-24 itd. koje predstavljaju samo mali deo formulacija koje se najčešće koriste i koje su proizvođači vrlo brzo prepoznali.

Osim navedenih proizvoda veliko interesovanje pojavilo se i za SuperStart mikrogranulisano đubrivo koje ide zajedno sa setvom u redove radi boljeg ukorenjavanja i bržeg početnog porasta.
Novina u Elixir Zorka kompaniji jeste i proizvod “pH Plus” oplemenjivač zemljišta na bazi kalcijuma (Ca) i magnezijuma (Mg) koji služi za podizanje pH vrednosti na kiselim zemljištima.