Poseta farmera iz BiH, fabrici Elixir Zorka

Pogon u Šapcu, posetili su poljoprivredni proizvođači iz Kozarske Dubice, kooperanti firme „Mlin Jelena“. Poverenje kompleksnom mineralnom đubrivu Elixir Zorka ukazali su pre dve godine, i od tada redovno prate inovacije i savete stručnjaka iz Elixir Agrara.

Jedan od razloga zbog kojeg su se odlučili da primenjuju Elixir Zorka đubrivo, jeste kompleksnost granule. Kompleksna mineralna đubriva im obezbeđuju ravnomernu primenu, pri čemu dobijaju pravilan i ujednačen rast i razvoj useva. Prilikom obilaska imali su priliku da vide način dobijanja kompleksne granule, da se radi o hemijskom procesu čije komponente međusobno reaguju i na taj način stvaraju homogen proizvod ujednačenog sastava.

S obzriom da je njihovo zemljište kiselo, poljoprivrednici primenjuju formulacije Elixir Zorke sa naglašenim fosforom. Za jesenju sezonu preporuka od strane agronoma Elixir Agrara jesu NPK 6:24:12 +2% Ca + 5% S i NPK 7:21:21 +4% S + 0,05% Zn , NPK 7:20:30 + 3% S za zemljišta koja imaju veće potrebe za fosforom i kalijumom.

Generalni distributer mineralnog đubriva Elixir Zorka na tržištu BiH je firma „Megamarket Kompani“ iz Brčkog.