SuperStart i na oranicama Centralne Srbije

Primena SuperStarta krenula je intezivno i na području Centralne, Zapadne, Istočne i Južne Srbije. Naime, i poljoprivredni proizvođači suncokreta, soje, kukuruza iz Srbije su se odlučili da na svojim oranicama primene ovo mikrogranulisano đubrivo Elixir Zorke.

I rezultati su odlični! I u godini kakva je ova, gde smo imali izrazito niske temperature, vreme setve mimo preporuka stručnih službi, SuperStart je dao rezultate u razvoju biljke. I to kakve!

Radiša Radisavljević, iz naselja Medveđa kod Despotovca, je nakon televizijskih priloga o ovom đubrivu i na preporuku PSSS Jagodina, kojoj pripada, odlučio da primeni SuperStart na suncokretu, soji i kukuruzu.

Stručna služba Elixir Agrara početkom nedelje je posetila Radišu u želji da obiđu ogledne parcele sa SuperStartom. Ovaj ratar ih je sa velikim zadovoljstvom sproveo kroz parcele pokazujući vidnu razliku u razvoju sve tri biljne vrste.

’Od prvog dana se primetio brži porast, nešto kasnije kad smo jednom prilikom došli u obilazak sa vašom ekipom izvadili smo po jednu biljku sa oba dela parcele, i kontrolne i tretirane sa SuperStartom i uporedili korenov sistem. Kvržice su bile veće, korenov sistem je bio razgranatiji na tretiranom delu. Pobegla biljka u startu!’

S obzirom da poseduje ekstruder ili cedilicu, Radiša planira da proizvede hladno ceđeno sojino ulje. I u tom momentu će ispratiti razliku tretiranog i netretiranog dela. Kako kaže, uvideli su da je SuperStart zaista moćno sredstvo za postizanje boljeg starta biljke. Drugi poljoprivredni proizvođači, radoznalo se interesuju za vidnu razliku u razvoju biljnih vrsta – pa se čulo i pitanje ’O kakvoj “bogojavljenskoj” vodici je ovde reč? ’

Fotografija ratara je za kraj posete, dodao da iskreno preporučuje primenu SuperStarta svim ratarima, jer rezultati ne izostaju!