Uspešan nastup na Zlatiboru

Na nedavno završenom 47. Savetovanju agronoma Srbije kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorke izazvala su veliku pažnju posetilaca. Sudeći prema interesovanju već sad možemo zaključiti da tržište sa nestrpljenjem očekuje povratak domaćih kompleksnih mineralnih đubriva.

Razlozi za povećano interesovanje poljoprivrednika za Elixir Zorka kompleksnim mineralnim đubrivima su potvrde dosadašnjih kupaca koje svedoče o kvalitetu proizvoda. To i ne bi trebalo da čudi s obzirom na to da je imperativ u proizvodnji da kvalitet mora odgovarati navedenoj deklaraciji.

Tokom pet dana savetovanja štand Elixir Agrara, distributera kompleksnih mineralnih đubriva Elixir Zorka, posetilo je više desetina poljoprivrednih proizvođača raspitujući se o načinima kupovine kao i za savet koju formulaciju da primene u njihovoj proizvodnji.

Prema rečima direktora prodaje Elixir Agrara Dejana Vidovića to je jasan znak da naši proizvođači nisu izgubili poverenje u domaće kompleksno mineralno đubrivo nekadašnje fabrike Zorka iz Šapca. Modernizacijom tehnoloških procesa, pre svega u smislu zadovoljenja standarda u vezi sa zaštitom životne sredine, kao i opremanjem fabrike najsavremenijom proizvodnom opremom uveženom iz Francuske, bićemo u mogućnosti da poljoprivrednicima ponudimo najkvalitetnija kompleksna mineralna đubriva iz fabrike Elixir Zorka po pristupačnijoj ceni u odnosu na uvozna đubriva istog kvaliteta, istakao je direktor Vidović.

Rukovodilac sektora kooperacije u Elixir Agraru Rastislav Roška, diplomirani inžinjer zaštite bilja sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji, izjavio je da očekuje da će poljoprivrednici vrlo brzo prepoznati kvalitet kompleksnih mineralnih đubriva Elixir Zorke iz Šapce. Pre svega zato što je fosforna komponennta u našem đubrivu takva da je biljke lako i brzo usvajaju čak i nakon primene u proleće, naglasio je Roška.

Formulacije koje su za sad dostupne tržištu su NPK 15:15:15, NPK 8:16:24, NPK 5:10:15 i NP 20:20.