Voćari iz Ljubovije zadovoljni rodom koji postižu sa Elixir Zorka đubrivom

Elixir Zorka mineralno đubriva ima veliku primenu na području Mačvanskog okruga. Mnogi voćari iz Ljubovije, primenjuju đubrivo od 2013. godine odnosno od kako je fabrika u Šapcu počela sa intezivnom proizvodnjom formulacija. Za prolećne radove već su snabdeli SIMPLEX proizvodima.

Za đubrivo Elixir Zorka opredelili su se zbog dobrih fizičkih i hemijskih karakteristika. Vredni domaćini iz ovog kraja pridaju veliku važnost ishrani bilja, stoga temeljno pristupaju ovoj agrotehničkoj meri. Elixir Zorka im pored dobrog kvaliteta, pruža mogućnost odabira odgovarajuće formulacije koju prilagođavaju sastavu zemljišta i gajenom usevu.

Aleksa Nikolić iz sela Caparić u oštini Ljubovija, primenjuje Elixir Zorka đubriva u svojim zasadima maline. Za četiri godine primene, postiže dobre rezultate.

„Elixir Zorka mineralno đubrivo koristim u poslednje četiri godine, i pokazalo se izvanredno dobro. Imamo istu boju svih plodova, veći prihod i ne samo u malini nego i u ostalim gajenim usevima. Cena je odgovarajuća, a pritom podržavam u potpunosti domaću proizvodnju. U poređenju sa ostalim đubrivima, Elixir Zorka đubriva karakteriše odličan kvalitet. Koristimo ga četiri godine, koristićemo ga i dalje. Primena Elixi Zorke u velikoj meri olakšava proizvodnju.“

Voćar i ratar, Rade Vasić, takođe iz Caparića, kao veliku prednost kod Elixir Zorka đubriva posebno ističe vodotopivost.

„Nedavno sam bacio formulaciju NPK 6:12:24, granule su se rastopile odmah nakon kiše. Od kako koristim Elixir Zorka đubriva imam dobar prinos maline, a ostvarujem isto tako dobre rezultate i na kukuruzu i pšenici.“

Posrednik između fabrike Elixir Zorka i poljoprivrednika u opštini Ljubovija je hladnjača „Nemić“. Upravnik hladnjače „Nemić“, Predrag Marković ističe da je kvalitet zasada mnogo bolji, od kako se koristi Elixir Zorka đubrivo.

„Koristili smo ranije đubriva drugih proizvođača, koji nisu ni blizu đubrivima proizvedenim u Šapcu – počevši od sadnog materijala, količine ploda, boje ploda i lista. Ove godine smo plasirali našim voćarima formulaciju NPK 6:12:24 + 6% S. Ovaj odnos elemenata u potpunosti odgovara voću koji se gaji u opštini Ljubovija a i karakteristikama zemljišta.
Granulacija je dobra i bez prašine. Poljoprivredni proizvođači su zaista zadovoljni a tražnja se povećava iz godine u godinu.